معرفی واحد تخصصی پرورش دام سنگین و تولید شیر ممتاز صنعتی تربت حیدریه

مجتمع دامپروری رضوی واقع در کیلومتر 24 جاده تربت حیدریه به رشتخوار به مساحت 8 هکتارو در سال 1385 تحت نظر شرکت کشاورزی رضوی تربت حیدریه با ظرفیت 250 رأس مولد و تعداد 25 نفر پرسنل با خرید تعداد 100 رأس تلیسه آبستن از مزرعه نمونه و مجتمع دامپروری کنه بیست فعالیت خود را آغار نمود. در سال 1389 طبق مصوبه سازمان اقتصادی رضوی در راستای بازدهی و بهره وری بیشتر از منابع موجود زیر نظر هلدینگ  دامپروری  قرار گرفت.  در ادامه  توسعه گاوداری از نظر ظرفیت دام در این واحد صورت گرفت به طوری که در حال حاضر گاوداری دارای 550  رأس دام دوشا و 660  رأس دام مولد بوده و جمعیت گله 1500 رأس می باشد. 
درحال حاضر تولید شیر روزانه 24 تن و سالانه 9.000 تن و میانگین شیر تولیدی 5/42 کیلوگرم به ازای هر رأس دام دوشا می باشد. بهبود آیتمهای کیفی شیر بویژه از سال 89 مد نظر بوده بطوریکه هم اکنون شیر تولیدی مجتمع دارای بار میکروبی حدود 40.000 می باشد .
تولید گوشت قرمز سالانه این مجتمع حدود 150 تن می باشد که جهت تأمین بخشی از گوشت مورد نیاز استان بویژه شهرستان   تربت حیدریه و رشتخوار و مشهد استفاده می شود. این مجتمع به منظور توسعه گاوداریهای شهرستان های تربت حیدریه و رشتخوار اقدام به فروش گوساله نر اصلاح نژادی و تلیسه با ارزش ژنتیکی بالا نموده و بین دامداران منطقه با قیمت مناسب به فروش رسانده است. همچنین به دلیل کیفیت دامهای نر اصلاح نژادی و تلیسه های مجتمع متقاضی خرید از استانهای تهران و خراسان جنوبی و کرمان هم داشته ایم که حتی المقدور با آنها همکاری شده است.
تولید کود سالانه گاوداری 10.000 مترمکعب می باشد که جهت استفاده در مزارع زعفران و پسته شهرستانهای تربت حیدریه ، رشتخوار ، گناباد ، فیض آباد و دولت آباد به فروش رسیده است.
لازم به ذکر است که سالانه حدود 13000 تن ذرت علوفه ای ، 2500 تن یونجه ، 500 تن کاه و 120 تن پنبه دانه از کشاورزان منطقه توسط مجتمع گاوداری رضوی خریداری می شود که سهم به سزایی در رونق کشاورزی منطقه دارد.
نیروی انسانی مستقیم مشغول به کار در گاوداری 54 نفر می باشد که عمدتاً از نیروهای بومی شهرستان تربت حیدریه و رشتخوار می باشند.


چشم انداز آینده گاوداری

با توجه به سیاستهای آستان قدس در جهت ایجاد اشتغال پایدار و تولید غذای سالم برای مردم و سیاستهای محرومیت زدائی و با توجه به پتانسیل لازم در منطقه إن شاء الله با آغاز توسعه گاوداری و افزایش ظرفیت آن شاهد افزایش تولید تا  50 تن شیر در روز خواهیم بود.